arrow-intranet-overlay.png
R.K.B.S. Don Bosco  Intranet
Bezoek hier ook ons Intranet!

Eén moment geduld...

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Icon-Home.png
Kerstmis

Kerst hebben wij gezamenlijk gevierd in de kerk naast onze school. Elke klas heeft iets voor de viering voorbereid. Liedjes, gedichtjes, wensen etc. De viering is muzikaal ondersteund door Jurre uit groep 8 op het drumstel en moeder Marlies op het orgel. Na de sfeervolle viering zijn alle kinderen terug naar school gegaan. Daar stond een heerlijke kerstmaaltijd op hen te wachten.

dsc_0077

Nationale voorleeswedstrijd

Lezen vinden wij erg belangrijk op school. Hier besteden wij veel tijd een aandacht aan. Daarom doen wij ook mee aan de voorleeswedstrijd. Alle kinderen uit groep 7 en 8 hebben meegedaan een de schoolwedstrijd. Vol enthousiasme heeft ieder een stuk van een verhaal voorbereid. Maar er kan maar één winnaar zijn… Kim uit groep 8.

eddc0acbe1784b27af9851bd0a505719_1512052315010-ss

Sinterklaas

Wat is er dit jaar toch veel mis gegaan met Sinterklaas. Pakjes zijn met een storm overboord geslagen en het grote boek was leeg. Gelukkig is alles, met hulp van onze kinderen, weer goed gekomen. Sinterklaas heeft onze school toch kunnen vinden (ondanks de omleidingen). Met veel liedjes werd hij welkom geheten op het schoolplein. Alle groepen zijn bezocht en iedereen heeft een pakje of een surprise gekregen. We hebben een super gezellige dag gehad! Tot volgend jaar Sinterklaas.

img_0482-rhfoto-nl-rien-hoekenga

 

Leerlingenraad

Onze school heeft een leerlingenraad. De leerlingenraad denkt mee over zaken die op school spelen. In de leerlingenraad zitten kinderen uit verschillende groepen:

  • Groep 4 Daan en Roos
  • Groep 5 Déshano en Esmee
  • Groep 6 Kyona en Kim
  • Groep 7 Corné en Lieke
  • Groep 8 Lotte en Chimène
  • Wildcard winnaar (door het schrijven van de beste sollicitatiebrief van de school) Tijn uit groep 7

Het onderwerp waar de leerlingenraad nu mee bezig is: Het schoolplein

Foto

Kinderboekenweek

De kinderboekenweek stond in het thema ‘Griezelen’. Op school zijn er gruwelijke rijmpjes voorgelezen, spannende verhalen en enge boeken. Maar de klapper was toch wel de fotowedstrijd. Er zijn enorm veel inzendingen binnengekomen met enge leesfoto’s. De kinderboekenweek hebben wij gezamenlijke afgesloten met een viering.

20171020_113629

 

Onderwijsinspectie

Op 17 oktober 2017 heeft de onderwijs inspectie ons een positieve beoordeling gegeven. Iedereen is super blij.

 img-20171017-wa0001

 

Juf Annelize 25 jaar juf op de Don Bosco

Op 11 oktober 2017 vierde juf Annelize haar 25 jarig jubileum op de Don Bosco. ’s Morgens vroeg werd zij door alle leerlingen opgewacht. Door een enorme zingende erehaag liep zij naar de school toe. Dit was wel een bijzondere binnenkomst. Na een woordje van juf Annelize konden de kinderen het schoolcadeau aanbieden, een muziekstandaard met een liedjesboek. Alles zelfgemaakt door de kinderen (met een beetje hulp van Carlo). Vervolgens ging juf Annelize naar de klas toe om daar met de kleuters een feestje te bouwen.

img_9307-rhfoto-nl_
Schoolreis

De kinderen uit groep 3 t/m 8 zijn op schoolreis geweest naar Oud Valkeveen.

groepsfoto-schoolreis