Nieuwsbrief 17-11-2023

Agenda:

Maandag 20 november: lootjes trekken groep 5 t/m 8.

Dinsdag 21 november: luizencontrole alle groepen. 

 

Luizencontrole

Dinsdag 21 november zal de hele school gecontroleerd worden op luizen, omdat we zien dat het aantal kinderen met hoofdluis weer toeneemt. Wilt u hier rekening mee houden met de kapsels? 

 

Sinterklaas

Sint op school

Zaterdag 18 november komen Sinterklaas en de Pieten weer in Nederland. Ook dit jaar zullen zij de Don Bosco school weer bezoeken. Op dinsdag 5 december vieren wij Sinterklaas en ontvangen wij Sint en de Pieten op school. De kleuters worden ‘s morgens zoals gebruikelijk opgevangen op het kleuterplein. Gezamenlijk zullen zij vervolgens naar het grote plein gaan, waar wij samen met alle kinderen van opvang en onderwijs Sinterklaas verwelkomen. Ook de ouders zijn hierbij van harte uitgenodigd op het plein om 08.25. De kinderen mogen zelf een feestelijke lunch meenemen. 

 

Surprises

Omdat Sinterklaas en zijn Pieten het wederom erg druk hebben dit jaar, hebben de leerkrachten met Sinterklaas afgesproken dat de kinderen van groep 5 t/m 8 surprises gaan maken. De lootjes zullen op school worden ingevuld en op maandag 20 november worden de lootjes getrokken en mee naar huis genomen. De kinderen maken een leuke surprise en gedicht voor het getrokken kind. (Stagiaires en de leerkrachten doen ook mee!). Het bedrag voor het cadeautje voor de surprise ligt rond de €5,00. Heb je een cadeautje dat goedkoper is, dan vul je het aan met een ander klein cadeautje. Er mogen geen krasloten en/of snoep worden gekocht of iets dergelijks.

 

Omdat er ieder jaar zulke mooie surprises gemaakt worden, kunnen de kinderen vanaf vrijdag 1 december tot uiterlijk maandag 4 december hun surprises bij hun eigen klas in de Burgt zetten. Zet de naam voor wie het is duidelijk op de surprise! We hopen dat er leuke surprises en gedichten gemaakt worden en dat iedereen een leuk sinterklaasfeest heeft deze dag. 

 

Opgave Eerste Communie 2024 

De werkgroep Eerste Communie van onze RK-parochie Wieringen/Wieringermeer is weer gestart met de voorbereidingen voor 26 mei 2024. De eerste aanmeldingen zijn al binnen! Uw kind kan deelnemen aan het Eerste Communieproject als het in groep 4 (of hoger) van de basisschool zit. Hiervoor kunt u uw kind opgeven, het liefst  vóór 22 december 2023 via de website van de parochie: www.rkwieringermeer.nl  Daar vindt u het opgaveformulier Eerste Communie.

 

Bij de opgave is het belangrijk dat u uw emailadres juist weergeeft, omdat  informatie via de mail zal verlopen.  Daarnaast moet u uw mobiele nummer vermelden waarop u goed bereikbaar bent, want we gaan ook met een whatsapp-groep werken.

 

De eerste belangrijke data die u al kunt noteren zijn:                                                               

* 30 januari 2024: 1e ouderavond om 20.00 u in de Beuk te Wieringerwerf

* 4 februari 2024: voorstellingsviering in Middenmeer

* 26 mei 2024: Eerste Communieviering in Wieringerwerf

 

Op de website staat het volledige overzicht met belangrijke data van het project. Na opgave ontvangt u te zijner tijd de verdere informatie over het project . Heeft u nu al vragen, dan kunt u contact opnemen via email: eerstecommunie@rkwieringermeer.nl 

 

Wij hebben er zin in om er samen een mooi project van te maken.                                      Vriendelijke groeten,

Werkgroep Eerste Communie,

Pastor Maciej Sendecki, Anja, Tineke en Jeska

 

Kerstverhaal in de kerk (herhaling)

Hallo allemaal,

Samen met pastoor Maciej willen wij een kinder kerstvoorstelling organiseren. Hiervoor zoeken wij een aantal kinderen vanaf groep 4 die een kleine rol willen spelen in het kerstverhaal in de kerk in Wieringerwerf. Dit wordt gehouden op 24 december om 17.00 uur tijdens een voorstelling waarbij ook het kinderkoor Eigenwijs zal optreden. Er komen drie oefenmomenten voor die tijd, data nog onbekend.

Graag aanmelden tot 13 november bij mij,

 

Anja Kikstra

Telefoonnummer 06-26609129 of

Email anjakikstra@gmail.com

Met vriendelijke groeten; Anja Kikstra

 

Bijlage

 

newsletter newsletter