Nieuwsbrief: 17-05-2024

Agenda:

Maandag 20 mei: 2e Pinksterdag, kinderen vrij

Woensdag 22 mei: GGD doktersassistente op school

Vrijdag 24 mei: sponsorloop 

 

Gezondheidsonderzoek GGD op school

Op woensdag 22 Mei komt de doktersassistente op school voor de kinderen uit het geboortejaar 2013. Alle kinderen in Nederland worden tot hun 18e jaar regelmatig uitgenodigd voor preventieve gezondheidsonderzoeken. Deze onderzoeken vinden plaats op school.

Dit schooljaar zijn de kinderen uit het geboortejaar 2018 (ogentest, gehoortest en groei met klerenaan zonder schoenen) en 2013 (controle groei met kleren aan zonder schoenen en evt. ogentest indien aangegeven op vragenlijst) aan de beurt voor een gezondheidsonderzoek. Voorafgaand aan het onderzoek ontvangt u een brief met informatie hierover en een vragenlijst. Het is belangrijk dat u de vragenlijst invult en binnen 1 week na ontvangst inlevert bij de leerkracht.

Bij het onderzoek van de doktersassistente hoeft u als ouder/verzorger niet aanwezig te zijn. De resultaten van het onderzoek ontvangt u per antwoordbrief.

Heeft u vragen over het onderzoek of heeft u bezwaar tegen het onderzoek kunt u contact opnemen met de GGD via 088-0100550 of via ondersteuningjgz@ggdhn.nl

 

Sponsorloop vrijdag 24 mei

In het kader van de jaarlijkse vastenactie gaan we dit jaar weer een sponsorloop organiseren. De opbrengst hiervan gaat naar twee projecten Metakids en het nieuwe schoolplein van Campus de Terp

 

Metakids: Metakids strijdt voor een wereld waarin metabole ziekten (ook wel stofwisselingsziekte genoemd) behandelbaar of te voorkomen zijn en waar geen kind meer komt te (over)lijden aan een metabole ziekte. De ziekte is erfelijk en zorgt voor aftakeling, veel pijn en verdriet. Metakids zet alles in het werk om ervoor te zorgen dat alle metabole ziekten binnen 20 jaar behandelbaar of te voorkomen zijn. 

Het nieuwe schoolplein voor Campus de Terp: Volgend schooljaar wordt er gestart in het nieuwe schoolgebouw. Bij een nieuw schoolgebouw hoort ook een nieuw schoolplein. De leerlingen halen geld op voor het nieuwe schoolplein, zodat zo veel mogelijk van hun wensen voor het schoolplein gerealiseerd kunnen worden. 

Alle groepen van onze school doen mee. De sponsorloop wordt gehouden op vrijdag 24 mei op het sportveld van DWOW.

De OR zorgt voor iets lekkers voor de kinderen. De kinderen nemen zelf hun bidon of fles mee om te vullen met water als zij dorst hebben. 

08.45 - 09.15 Groepen 1/2

09.30 - 10.00 Groepen 3, 4 en 5

10.15 - 10.45 Groepen 6, 7 en 8

De kinderen gaan voor deze actie op zoek naar sponsoren.

Deze kunnen per ronde een bedrag geven, maar handiger is een vooraf afgesproken totaal bedrag. Na de sponsorloop komen de kinderen het geld ophalen, eerder geven is natuurlijk ook goed.

Het geld graag in de week van 3 t/m 7 juni op school inleveren.

Familie is welkom om de kinderen aan te moedigen. Voor u heeft de OR koffie of thee klaar staan.  We hopen voor iedereen een gezellige en sportieve sponsorloop en op een goed resultaat! 

 

Vakantierooster Kindcentrum de Terp 2024-2025

Onderstaand vindt u het vakantierooster voor komend schooljaar. Het hele Kindcentrum houdt dezelfde schooltijden en vakanties aan. Zoals eerder gecommuniceerd worden de schooltijden dagelijks van 08.25 uur tot 14.15 uur. Afgelopen jaren hebben wij gemerkt dat de junivakantie enkel effectief is tijdens lange schooljaren. De komende jaren zal er daarom geen junivakantie zijn.

 

Herfstvakantie 26 oktober t/m 3 november

Kerstvakantie 21 december t/m 5 januari

Voorjaarsvakantie 15 t/m 23 februari 

Meivakantie 19 april t/m 5 mei 

Hemelvaart 29 en 30 mei

Pinksteren 9 juni

Zomervakantie 12 juli t/m 24 augustus

 

Let op: komend schooljaar valt Tweede Paasdag in de meivakantie. Goede Vrijdag gaan de kinderen gewoon naar school. De meivakantie is wel een dag langer omdat de maandag na de meivakantie 5 mei landelijk wordt gevierd.

Een overzicht van de studiedagen ontvangt u op een later moment dit schooljaar. We zijn momenteel nog bezig met het plannen van studiedagen en inhuren van externe partijen voor begeleiding. 

 

Nieuwtjes van de Eerste Communiewerkgroep

Op 31 januari j.l. was de 1e kindermiddag van het Eerste Communieproject 2024. Wij hebben die middag met 13 Communicanten elkaar leren kennen. De kinderen hebben toen een poster gemaakt met een eigen foto die is opgehangen bij de Voorstellingsviering van 4 februari in Middenmeer.

Tijdens de 2e middag voor Pasen hebben we meer over de betekenis van Pasen geleerd aan de hand van een hele mooie film, die echt voor kinderen geschikt was. En zo kregen de kinderen een mooi beeld over de Goede Week. Daar hoorde dan ook een heel toepasselijk knutsel werk bij, nl. een eigen berg Golgotha met een graf, stenen en gras ( inzaaien). Wat waren ze hier heel serieus mee bezig. En ook leuk om te zien dat ze elkaar goed hielpen waar nodig was.

De opdracht voor thuis was dan nog om het dagelijks water te geven en Golgotha mat Pasen groen zou zijn. Op zo’n middag wordt er ook gebeden en gezongen en is er tijd voor limo en een koekje en een spelletje. Op de volgende kindermiddag kregen we een rondleiding door de Kerk door onze altijd goedlachse, enthousiaste koster Otto Smit. Hij vertelde wat er allemaal in de Kerk gebeurd en waar alles voor is. Want alles heeft een eigen betekenis. De kinderen luisterden vol aandacht naar Otto. We zijn zelfs ook in de kelder geweest, bij de Doopvont en ook bij het orgel boven waar het Parochiekoor zingt. En ja, kinderen mochten ook aan het touw trekken van de klok en een kaarsje aansteken voor een speciaal iemand. De tijd vloog echt om. Als afsluiting hebben de kinderen een mooie kelk met hostie gekregen ter herinnering aan deze middag.

 

Op 17 april j.l. hebben we een prachtig uitje gehad naar het bakkerijmuseum in Medemblik, i.v.m. het thema “Brood bakken”. We werden ontvangen door de bakker, die al aardig op leeftijd was (80+). Hij legde de kinderen het proces van broodbakken uit. En dat je van een rolletje deeg, diverse soorten broodjes kunt maken. De kinderen mochten dat zelf ook proberen. Allemaal 2 stukjes deeg en er wat moois van maken. Ze werden allen getrakteerd op limo en een koekje en mochten ook zelf koekjes uitsnijden en versieren met glazuur en bv. smarties. Iedereen was heel geconcentreerd aan het werk en er ontstonden prachtige creaties. Tot slot kregen de kinderen ook nog een demonstratie over hoe van chocolade bonbons worden gemaakt. En natuurlijk kregen de kinderen ook een traktatie mee naar huis. Wat een geweldig leerzame, leuke middag was dit. We willen dan ook de vrijwilligers bedanken die wilden rijden, maar ook de hulp die we kregen bij de andere kindermiddagen. Het is fijn dat we op deze manier de kinderen kunnen helpen op weg naar de grote dag op zondag 26 mei a.s.in Wieringerwerf.

De Eerste Communie werkgroep: Pastoor Maciej,

Tineke en Anja

 

Bijlage:

Workshop: de kinderen scheiden mee

Sta sterk training en workshop voor kinderen en jongeren

 

newsletter newsletter