Nieuwsbrief 05-07-2024

Agenda:

- Dinsdag 9 juli: doordraaimiddag

- Woensdag 10 juli: rapporten mee

- Donderdag 11 juli: musical groep 8. Sabotage op het spoor. 

- Vrijdag 12 juli: feestdag op de Don Boscoschool ter eren van juf Joke 

- Zaterdag 13 juli: Open dag en verkoop op school vanaf 10.00 uur

 

Hulpouders gevraagd voor maandag 15 juli

Wij zijn dringend op zoek naar hulpouders voor de vossenjacht en naar 1 iemand die met een vrachtwagentje op maandag 15 juli tussen 9-10 uur bij Sportservice Schagen de stormbaan en oud-Hollandse spelletjes op wil halen. U kunt zich opgeven bij juf Yannick. 

 

Doordraaimiddag 

Dinsdagmiddag hebben we weer de vertrouwde doordraaimiddag van 13.00 tot 14.00 uur. Alle leerlingen maken dan kennis met de nieuwe meester of juf die zij volgend jaar zullen krijgen. Wij zien er als leerkrachten altijd erg naar uit om de nieuwe klas te verwelkomen. 

 

Afscheidsmusical groep 8: Sabotage op het spoor

Donderdag 11 juli speelt groep 8 de musical voor alle kinderen van de Don Boscoschool en in de avond voor de ouders en familie. Maar waar gaat deze musical eigenlijk over?                                Stoomtrein “De Arend” komt na een flinke knal hortend en stotend tot stilstand. De vakantiegangers in de coupes buitelen over elkaar heen. AU!!! Gelukkig blijft het bij wat schrammen, maar de trein wil niet meer voor- of achteruit. Conducteur Dimitri neemt een besluit: “Iedereen uitstappen!” De trein is gestrand in het piepkleine bergdorpje Bijster en het plaatselijke pension van eigenaar Bobbie Doordouwer heeft te weinig kamers om iedereen te kunnen herbergen. Wat een ramp! Het gros van de vakantiegangers moet de nacht noodgedwongen in de buitenlucht doorbrengen. Wat een chaos! Lukt het iedereen om de trein samen de trein weer op de rails te krijgen? Dat gaat u zien in deze musical.  Wij wensen alle kinderen van groep 8 veel succes met het opvoeren van de musical.

 

Oudpapiercontainer

Dinsdag 16 juli zal de oudpapiercontainer voor de laatste keer voor onze school staan. Heeft u nog oud papier? U kunt het naar school brengen. Volgend jaar zal er geen oud papier meer worden ingezameld via school. 

 

Afscheid juf Joke

Beste ouders,

Zoals u in de vorige nieuwsbrief heeft kunnen lezen, gaat juf Joke met pensioen. We hebben daarom op 12  juli een feestdag op school met van 13:00 tot 14:00 uur een feestelijke afsluiting, waarbij u als ouders/verzorgers ook van harte uitgenodigd bent. Bij deze afsluiting is de hele school vertegenwoordigd. Wat we gaan doen is nog een grote verrassing. Bij mooi weer is de afsluiting op het plein, bij slecht weer in de Zuiderzeehal. U komt toch ook?!

 

Open scholen route         

Op zaterdag 13 juli van 10:00 tot 14:00 uur vindt de Open Scholen Route plaats en u bent van harte uitgenodigd! Dit is de perfecte gelegenheid om nog één keer een kijkje te nemen in onze school. Op deze dag zullen de Triangel en het Baken ook hun deuren openen. Tijdens uw bezoek kunt u niet alleen rondkijken, maar ook spullen kopen. Van meubels tot speelgoed, we verkopen van alles. Daarnaast kunt u genieten van een heerlijke kop koffie in onze gezellige koffiehoek. 

De opbrengsten van deze dag komen ten goede aan Kindcentrum De Terp. 

Wij hopen u te verwelkomen op 13 juli!

Voor de koffiehoek zijn wij nog op zoek naar ouders die ons een uurtje willen helpen. Per uur 2 ouders. Mocht u ons hierbij willen helpen dan kunt u zich via de activiteiten op Kwieb aanmelden. Alvast heel erg bedankt! 

 

Bezoek de Terp
Eerder deelde wij met u de mogelijkheid om op maandag 15 juli tussen 13.00-14.00 als ouder een kijkje te komen nemen in het nieuwe Kindcentrum. Er is een nieuw bezoekmoment hieraan toegevoegd: maandag 15 juli tussen 17.30-18.30. We hopen hiermee iedereen in de gelegenheid te brengen het Kindcentrum voor de zomervakantie te bezoeken. Let op: dit moment is nog steeds alleen bedoeld voor ouders. Andere belangstellenden zijn welkom op onze open dag op zaterdag 28 september. 

newsletter newsletter