Nieuwsbrief 12-07-2024

Agenda:
- Maandag 15 juli: bezoekmoment ouders de Terp
- Dinsdag 16 juli: oudpapiercontainer
- Woensdag 16 juli: start zomervakantie, kinderen vrij

Open scholen route
Morgen is de open scholen route. Komen jullie ook langs met familie en vrienden? Iedereen is welkom om nog eens in de school te kijken. Er is een verkoop van alle spullen die niet meegaan en een koffiecorner met oude foto’s. Voor de verkoop gelieve contant geld meenemen. 

Voor de koffiecorner zoeken we nog een ouder die ons kan helpen tussen 12.00-13.00 en twee ouders voor het tijdvak 13.00-14.00. Aanmelden kan via een reactie op dit bericht. 

Bezoek de Terp
Afgelopen donderdag hebben we met de leerlingen het nieuwe gebouw bezocht. NH-media heeft hier een film van gemaakt: https://www.nhnieuws.nl/nieuws/338296/leerlingen-proeven-alvast-de-sfeer-in-splinternieuwe-school-in-wieringerwerf

Maandag is er voor ouders de gelegenheid om het nieuwe gebouw te bekijken. Dit kan van 13.00-13.45 uur of van 17.30-18.30. Het moment is uitsluitend bedoeld voor ouders. Kinderen zijn al in de gelegenheid geweest en op 28 september is er gelegenheid voor alle geïnteresseerden tijdens de open dag. 

Parkeren kan bij het Wiringherlant. Het Kindcentrum kunt u, i.v.m. werkzaamheden rond het gebouw, enkel bereiken via het Terppad (bospad). Aan het eind van het bospad wordt u opgevangen door Astrid Arendsen. 

Laatste schooldag
Dinsdag 16 juli is de laatste schooldag. De laatste lesdag in ons gebouw hier op de Don Bosco. We sluiten deze gezamenlijk af op het kleuterplein. Hierbij nemen we afscheid van groep 8 en zingen we met elkaar het vakantielied. U bent om 13.40 uur van harte welkom om op de stoep voor de school mee te genieten van deze afsluiting. Wilt u de ouders van groep 8 vooraan laten plaatsnemen? Alvast bedankt. 

Feest
Vandaag was het feest! We nemen afscheid van juf Joke, die na dit schooljaar gaat genieten van haar welverdiende pensioen. De kinderen hebben genoten van muzikale workshops die ‘s middags middels een optreden werden opgevoerd. Hierbij hebben we ook juf Astrid Arendsen in het zonnetje gezet. Astrid werkt al bijna 25 jaar bij Sarkon en gaat ons aan het eind van dit schooljaar verlaten voor een nieuwe uitdaging binnen Sarkon.

Door de regenval moesten wij het optreden helaas in kleine setting binnen voortzetten. We zullen daarom dinsdag tijdens de afsluiting nog met elkaar terugblikken op de optredens en het cadeau van de kinderen aanbieden. 

Studiedagen
Eerder hebben wij het vakantierooster al met u gedeeld. Hierbij ontvangt u het overzicht van de studiedagen. Dit jaar hebben we ook een aantal studiemiddagen, de kinderen zijn deze dagen vanaf 12.15 uur vrij. 

Studiemiddagen
Woensdag 16 oktober
Woensdag 9 april 
Woensdag 21 mei

Studiedagen
Vrijdag 20 september
Maandag 4 november
Vrijdag 29 november
Woensdag 12 februari
Vrijdag 7 maart
Maandag 10 maart
Maandag 30 juni

Zij-instromer
Zoals u al wellicht eerder via de media heeft meegekregen, is er in Nederland een groot tekort aan leerkrachten. Om dit tekort te kunnen aanpakken is er vanuit het ministerie van onderwijs de mogelijkheid gecreëerd voor HBO/ Wo-afgestudeerde mensen om via een speciaal opgezette opleiding hun onderwijsbevoegdheid halen. Met het ’Zij-instroom in Beroep-traject’( ZIB) kan een zijinstroomleerkracht al aan het werk terwijl hij zijn bevoegdheid haalt. 

Omdat een schoolbestuur investeert in een zij-instromer, wordt vooraf aan de hand van een onderzoek bepaald of een persoon geschikt is om het ZIB-traject in te gaan en direct voor de klas te staan. Het schoolbestuur regelt dit onderzoekstraject. Na positieve afronding van het onderzoek, kan een zij-instromer starten met het ZIB traject. De zij instromer krijgt dan een aanstelling als leerkracht op een school en start met werken en leren om de onderwijsbevoegdheid te halen.

Stichting Sarkon heeft na een vooronderzoek twee zij-instromers aan de stichting verbonden. Een van deze zij-instromers is Mascha Koning. Mascha heeft de afgelopen maanden meegelopen in groep 4b en haar onderzoek in deze groep postief afgerond. Ze zal vanaf september bij ons op school in groep 4 als leerkracht gaan werken. Dit doet zij twee dagen per week, naast Astrid Moras. 

Als team wensen wij haar een fijne en leerzame tijd toe.

Voorstellen nieuwe collega’s 
Mascha Koning
De groep 4b ouders/verzorgers hebben mij al een aantal keren gezien in de klas. Ik ben Mascha Koning-van den Oord en heb sinds maart dit jaar stage gelopen in deze groep. Deze stage was onderdeel van de sollicitatieprocedure om als zij-instromer in dienst te kunnen komen en te gaan studeren aan de Ipabo.

Per 1 september begin ik als leerkracht in groep 4 en start de opleiding aan de Ipabo. De Don Bosco school is bekend terrein voor mij. Ik heb hier zelf op school gezeten en mijn kinderen ook. Ik ben getrouwd met Jeroen en samen hebben we twee zonen van 17 en 19 jaar oud. We wonen in Wieringerwerf. Mijn hobby’s zijn tennissen, tuinieren, wandelen en leuke dingen met vrienden en familie doen. In het weekend sta ik vaak langs de lijn om voetbal te kijken bij mijn zonen.

Tot ziens op De Terp!

Manon Verblaauw
Mijn naam is Manon Verblaauw en ik woon in Wieringerwerf. Ik ben actief lid van de zaalvoetbal en tennisvereniging in mijn buurt. Buiten mijn sportieve activiteiten geniet ik van mountainbiken en wandelen in de prachtige natuur. Daarnaast zet ik mij vrijwillig in bij zowel v.v. DWOW als TC De Maaier, waar ik met veel plezier mijn steentje bijdraag.

Ik gaf al een paar jaar les op de vrijdag in Wieringerwerf. Ik ben enorm blij dat ik daar nu een extra dag aan toe kan voegen. Ik kijk er naar uit om de andere kinderen te leren kennen en mijn enthousiasme voor bewegen over te dragen. Ik geef graag les op een speelse en interactieve manier, waarbij ik muziek graag inzet als een creatief middel.

Ik heb heel veel zin in het komende schooljaar op de nieuwe campus.

Iris Hoekenga
Ik zal mij even voorstellen!
Mijn naam is Iris Hoekenga, ik ben 23 jaar en afgestudeerd aan de Academie voor lichamelijke opvoeding is 2023. Aankomend schooljaar wordt mijn derde jaar binnen TeamSportservice Noordkop.

Mijn doel wat ik wil bereiken in de gymlessen is dat de kinderen met plezier nieuwe dingen leren binnen het bewegingsonderwijs.

Naast dat ik gymles geef, handbal ik zelf bij de damesselectie van Handbal vereniging VZV, en speel ik in de zomerperiode ook graag beachhandbal.

a1b581bf-953a-48c0-9d4f-3e41bab24e79 a1b581bf-953a-48c0-9d4f-3e41bab24e79
Knipsel (1) Knipsel (1)
Screenshot 2024-07-12 16.32.57 Screenshot 2024-07-12 16.32.57