Nieuwsbrief Kindcentrum de Terp

Welkom!
Beste ouders/verzorgers en kinderen,

Maandag starten we met zijn allen op Kindcentrum de Terp. Om u alvast kennis te laten maken, vindt u boven dit bericht een foto van het onderwijsteam van Kindcentrum de Terp. 

We kijken uit naar jullie komst!

Samenwerking
Afgelopen week heeft het team twee startdagen gehad. Tijdens deze dagen was er veel tijd om elkaar beter te leren kennen en ons voor te bereiden op komend schooljaar. Ook hebben we hard gewerkt om het gebouw helemaal gebruiksklaar te maken. We zijn enthousiast om er met elkaar een mooi schooljaar van te maken!

Verkeerssituatie
Zoals u wellicht al wel gezien heeft, wordt er nog hard gewerkt aan het openbare gebied rondom Kindcentrum de Terp. De hele maand zullen er nog werkzaamheden plaatsvinden. Wij willen u vragen om de risico’s hiervan met uw kind te bespreken en als ouder ook een extra oogje in het zeil te houden. Naar verwachting is 1 oktober alles gereed en brengen wij u hiervan middels de nieuwsbrief op de hoogte. 

De wandel- en fietspaden aan de kant van de Dorsmolen zijn al af en een veilige route. Zeker nu de parkeergelegenheden nog niet gereed zijn, adviseren wij u om lopend met uw kinderen naar school te komen. Het grootste deel van de fietsenrekken zal namelijk later deze maand nog geplaatst worden aan de zijde van de Terpweg. 

Komt u met de auto, dan kunt u parkeren bij het parkeerterrein aan de Dorsmolen of het Wiringherlant. De Kiss & Ride aan de Terpweg is nog alleen geopend tijdens de breng- en haaltijden. U kunt aan deze kant nog niet parkeren, maar wel kinderen laten uitstappen in de ochtend. 

Fietsen kunnen gestald worden in de fietsenrekken bij het basketbalveld en het multifunctionele kunstgrasveld. Niet alle fietsenrekken zijn nog geplaatst. Voor de komende weken houden we daarom de volgende indeling aan: groep 5 t/m 8 bij de fietsenrekken bij het multifunctioneel kunstgrasveld. Groep 1 t/m 4 bij de fietsenrekken bij het basketbalveld en evt. op het basketbalveld wanneer de fietsenrekken vol zijn. Het parkeren van fietsen is op eigen risico. Zorg er altijd voor dat de fietsen op slot staan. 

De gouden weken
De beginweken van het schooljaar zijn GOUD waard om een basis te leggen voor een fijne sfeer in de klas en op school. De Gouden Weken beslaan de eerste vier tot zes weken van het schooljaar. In deze periode wordt de basis gelegd voor de sfeer in de klas en de manier waarop de kinderen met elkaar omgaan. 

Elk schooljaar wordt er opnieuw een nieuwe groep gevormd. Er ontstaan nieuwe klassen, er komen klasgenootjes bij of klasgenootjes verlaten de groep. Ook een nieuwe leerkracht en in ons geval een heel nieuw schoolgebouw maken dat een groep zich opnieuw moet vormen en dat regels en afspraken opnieuw besproken moeten worden. 

Op De Terp wordt er de eerste weken van dit schooljaar in elke groep bewust aandacht besteed aan groepsvorming. Dit gebeurt door kennismakingsactiviteiten, samenwerkingsopdrachten en het bespreken van de regels/ routines van de klas en de school. 

Schooltijden
De schooltijden van Kindcentrum de Terp zijn: 08.25 uur - 14.15 uur. We hanteren ruimere schooltijden, zodat er langere pauzes voor de kinderen zijn.

De deuren zijn open vanaf 08.15 uur. 
Om 08.20 uur gaat de eerste bel, bij de tweede bel om 08.25 uur starten de lessen. 

Brengen en ophalen
Ouders zijn de eerste twee weken welkom in school om kinderen weg te brengen. Na twee weken gaan de kinderen zelfstandig naar binnen. 

Als u uw kind komt ophalen, kunt u wachten op het schoolplein. Dit geldt voor de kinderen van groep  1-2-3-4. De ouders van de groepen 5-6-7-8 wachten buiten het schoolplein, in het openbare gebied, op hun kind. Dit geldt totdat het hele gebied klaar is. 

Teamleden gaan om 14.15 uur met de kinderen mee naar buiten, dan kunt u hen eventueel aanspreken voor een korte vraag of het maken van een afspraak. Dit kan natuurlijk ook via onze ouderapp, Kwieb. 

Ingang
Er zijn verschillende entrees op ons kindcentrum. Wanneer u als gezin naar binnen gaat, kunt u zelf de entree kiezen. Wanneer kinderen zelfstandig naar binnen gaan en uit school gaan gelden de volgende entrees:
- Kleuters van juf Martine & juf Yannick en van juf Lia & juf Helen komen binnen via de nevenentree aan de kant van de atletiekbaan. 
- De kleuters van meester Aaron, juf Jacqueline & juf Jennifer en de groepen 3/4 komen binnen via de nevenentree aan de kant van de Terpweg.
- Groep 5/6 komt binnen via de buitentrap.
- Groep 7/8 komt binnen via de hoofdentree beneden en gaat via de binnentrap naar de eerste verdieping. 

Fruitdag
Op woensdag, donderdag en vrijdag nemen alle kinderen fruit of groente mee als tussendoortje. Natuurlijk kunt u ook de andere dagen een gezond tussendoortje meegeven. 

Traktaties
Verjaardagen vieren we natuurlijk graag op school. Een bescheiden traktatie wordt op prijs gesteld. 

In groep 1-2 zijn ouders van harte welkom om dit feest bij te wonen. In de andere groepen wordt dit alleen met de klas gevierd. 

Afvalinzameling
Wij zamelen ons afval gescheiden in. Op elk leerplein staan bakken voor papier, plastic, GFT en restafval. We streven ernaar om minder afval in te zamelen. Helpt u mee door het eten en drinken mee te geven in bekers/flessen en bakjes?

Etuis
Op de Terp krijgen de kinderen geen vaste werkplek, maar bewaren ze hun spullen in een eigen lade. Deze wordt voorzien van potlood, pen, gum en markeerstift. Het meenemen van eigen etui is niet wenselijk i.v.m. de beperkte opbergruimte. 

Buiten spelen
Het nieuwe speelplein en materiaal biedt voldoende nieuwe uitdagingen en speelgelegenheden voor de kinderen. Het is niet toegestaan zelf speelgoed, skeelers, steps, etc. mee te nemen. 

Elke laatste vrijdag van de maand houden wij wieltjesdag. De kinderen mogen dan in de pauze spelen met skeelers, steps, skelters, etc. 

Gym
Dagelijks zijn er gymlessen voor diverse groepen. Als gymkleding verwachten wij sportieve kleding en  sportschoenen. Wanneer uw kind niet mee kan gymmen, wilt u dit dan doorgeven aan de eigen leerkracht? Dit kan via een topic in Kwieb, de ouderapp. 

De groepen 1-2 gymmen op maandag en donderdag. Het rooster voor groep 3 t/m 8 ziet u als foto boven dit bericht.

Team de Terp 2024-2025 Team de Terp 2024-2025
Gymrooster 3 tm 8 Gymrooster 3 tm 8